Pozorišna radionica

Radionica za razvijanje scenskog govora i scenskog pokreta, oslobađanje emocija i razvijanje ljubavi prema scenskoj umetnosti. Bavićemo se dramskim stvaralaštvom za decu, puno čitati i pričati o pročitanom.

ŠTA ĆEMO TAMO DA RADIMO?

Radićemo na razbijanju straha od nastupa na sceni kroz dramske igre i vežbe u grupi i individualno. Postavljaćemo osnove glumačkog izraza, scenskog govora, scenskog pokreta i zajedno savladavati različite pozorišne uloge. Pozabavićemo se emocijama i analizirati doživljaje.Tokom rada deca će imati prilike da se upoznaju sa dramskim stvaralaštvom (posete pozorištu), primereno uzrastu i iskustvu. Gledaćemo filmove i analizirati odnos prema kameri i isprobavati dijalog sa zamišljenim partnerom.

KOJI SU CILJEVI?

Deca razvijaju svoje govorne sposobnosti, komunikacijske veštine i izražajnost, upoznaju se sa dramskim stvaralaštvom i pozorišnim tehnikama.Pozorišna radionica podučava doživljenim iskustvom i razmišljanjem o njemu. Pomaže detetu u sledećem:
– da izrazi i razvije svoje osećaje, sklonosti, sposobnosti i stavove,
– da razvija govorne i izražajne sposobnosti i veštine,
– da razvije maštu i podstakne kreativnost,
– da stekne sigurnost i samopouzdanje,
– da razume međuljudske odnose i ponašanje,
– da nauči da sarađuje sa drugima, ceni sebe i druge.
Deca će dobiti priliku da se iskažu u originalnom scenskom okruženju. U planu je javno izvođenje postignutog i završna predstava na kraju drugog polugodišta.

POZORIŠNU RADIONICU VODI:

Severina Prostran Miletić, diplomirana glumica ( Akademija Umetnosti, Novi Sad). Iskustvo u radu sa decom ostvarila na Novosadskom Raspustilištu (1994-1996.). Učestvovala kao voditelj i glumica na Zmajevim dečijim igrama (1993-1995). Radila u Pozorištu mladih i pozorištu Vesela kornjača. Glumila u dečijoj seriji Šoletov kabare (uloga vojnika Strahomira). Od 1997-2000 bila na poziciiji orkestar menadžera Filharmonije Nacija i radila za Fondaciju Filharmonije Nacija za pomoć mladim muzičarima. Učestvovala u nekoliko  međunarodnih radionica. Tokom leta 2009. organizovala i vodila kreativnu radionicu za decu u trajanju od 30 dana u biblioteci grada Dubrovnika, a od 2010. organizuje i vodi pozorišne radionice na Letnjim kreativnim kampovima u okviru Novosadskog dečijeg leta i Zimzarija. Od 2010. vodi pozorišnu radionicu ” I mali glumac je glumac”. Idejni tvorac i organizator Novosadskog dečijeg leta i Zimzarija.

2017-12-13T21:40:44+00:00

Dečiji kulturni centar “Deci na dar”